Fox Delta SWR meter vervanging

Ik heb jaren geleden eens een kitje gebouwd van een SWR meter, van Fox Delta. Dit bestaat uit een brug (die werkte) en een front-end met display en knopjes. Die zijn onderling met elkaar verbonden middels een 1 op 1 kabel met aan elke kant een 9 polige vrouwelijke stekker (DB9, bekend o.a. van ouderwetse seriële verbindingen). Dat frontend kastje deed het niet meer. Mijn conclusie was dat de microcontroller de geest had gegeven. Nou kan ik proberen een nieuwe te vinden en te programmeren, maar dit was een PIC processor, en daar heb ik geen ervaring (en programmer) voor.

Ik heb wel wat ervaring met Arduino, dus ik bedacht dat het wel een leuk projectje zou zijn om dat eens na te bouwen. Een Arduino Nano had ik nog liggen, en USB en DB9 socket heb ik gekannibaliseerd van de oude print.

De nieuwe VSWR controller

Het programma is nog lang niet af, maar hij laat al wel het uitgaande en gereflecteerde vermogen als bargraph zien, en rekent de VSWR uit.

Er zit ook een printje met ledjes en drukknopjes. Die moet ik nog aansluiten op de Arduino, en bedenken wat ik daarmee ga doen. De meetbrug heeft twee ranges, die met twee relais’ wordt omgeschakeld. Dit moet ook nog aangesloten worden.

De meetbrug
De oude print (de DB9 en USB sockets zijn hier al verwijderd).