Retro VFO (deel 2)

Ik gebruik vaak Linux voor allerlei zaken, en ik wilde ook een van mijn laptops (met Linux Mint) gebruiken om een ESP32 te kunnen programmeren.

Daarbij liep ik tegen een paar rare zaken aan. Allereerst wilde hij de ESP32 niet als seriele poort herkennen. Dat bleek te komen omdat ik de poort zich installeerde, maar er vervolgens door het programma brltty uit werd gegooid. Brltty blijkt een braille terminal driver te zijn of zo. Ik ben (nog) niet blind, dus ik vond dat ik daar prima zonder kon. Na dit verwijderd te hebben was de poort wel zichtbaar na inpluggen van de ESP.

Daarna liep de compilatie vast op de melding dat <arduino.h> niet gevonden werd (#include <arduino.h> in diverse .cpp bestanden). Dat vond ik wat vreemd, aangezien de software onder Windows 10 prima compileerde. Na even online gezocht te hebben bleek het euvel: het moet <Arduino.h> (met hoofdletter A) zijn. Linux is hoofdletter gevoelig, en Windows niet, vandaar dat het probleem alleen bij Linux optreed. Het is wel duidelijk dat de auteurs van de software geen van allen Linux gebruiken HI,

Ten slotte nog een klein dingetje: onder Linux moet ik de processor uit het circuit halen, anders wil hij niet flashen. Ik vermoed dat de belasting van het display en de SI5351 net te veel zijn voor de USB poort van de laptop.