Digimode interface printje (2)

Ik heb de laatste dagen nog wat aan finetuning gedaan met het print ontwerp, en toen ik er eindelijk tevreden over was, heb ik de bestelling gedaan bij PCBWay. Het ontwerp:

Ik heb ook het artikel uit Electron (Maart 2013) ingescant. Om de leesbaarheid te verbeteren heb ik het naar tekst omgezet, en opnieuw geformateerd. Je kunt het HIER downloaden.

Ik heb inmiddels ook een (nog) goedkoper kastje gevonden: Hammond 1455J1202. Dit is in principe hetzelfde kastje als ik in mijn eerdere blogpost vermelde, maar deze heeft kunststof kapjes i.p.v. metalen. Dat is beter, want dan heb je niet het gevaar dat je de aarden van de ingang en uitgang via de chassisdelen en de kapjes met elkaar verbind.

Het viel me wel op dat er nogal wat prijsverschil bestaat. Bij Reichelt is hij €8,90, Sinuss vraagt er ruim €20,00 voor!

De duurste onderdelen zijn de audio trafo’s. De print is ontworpen voor de VTX-131-001, die bij Sinuss ruim 5 euro kost. Je kunt wel andere types gebruiken, maar dan zal je misschien wat moeten prutsen om ze op de print te krijgen.

Andere speciale componenten zijn de chassisdelen.

De 3,5mm cinch delen heb ik bij Sinuss gevonden voor €3,80

De USB aansluiting ook bij Sinuss, voor €1,84

De RCA aansluitingen dan weer bij Reichelt, voor rond de 1 euro, afhankelijk van de kleur.

Je zit natuurlijk niet vast aan de chassisdelen en het kastje. Het printje heeft ook geisoleerde montage gaten, zodat je hem in een kastje van je eigen keus kunt monteren. en met losse draadjes kun je natuurlijk ook naar andere type chassidelen verbinden, bijv. een dinplug in een frontje als je dat leuker vindt. Maar op deze manier is het wel een heel handzaam apparaatje.